Share |

1.3.2014

Mäkeläisten sukuseura ja Penttilän kylätoimikunta

Koiviston juhlille 18.-20.7.2014

Osallistumme Koiviston juhliin Koivistolla ja niiden yhteydessä pidämme Mäkeläisten sukukokouksen ja Penttilän kyläkokouksen. Kokoukset pyritään järjestämään Penttilässä. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii TT Matkat Oy.

Alustava matkasuunnitelma:

18.7. lähtö Turusta, retkeläisten kerääminen matkan varrelta (tarkentuu myöhemmin), majoitus hotelli Lokkiin Johanneksessa ja/tai hotelli Druspaan Viipurissa, illallinen hotellissa.

19.7. aamiainen hotellissa, retki TT Matkojen bussilla Penttilään, jossa kokoukset ja tuttujen tapaamisia aamupäivällä ja päivällä.

19.7. kauppalassa Koiviston juhlat alkaen klo 15. Illalla kuljetus hotellille, jossa illallinen.

20.7. aamiainen hotellissa, ostosaikaa Viipurissa yms., paluu Suomeen.

Matkasuunnitelmaa voidaan muuttaa riippuen osanottajien määrästä. Huomattavaa on, että ensi kertaa viime sotien jälkeen juhlat pidetään parhaalla paikkakunnalla.

Matkan hinta viisumeineen on alustavasti 320 euroa 2 hh, lisämaksu 1 hh on 60 euroa.

Ilmoittautumiset tapahtuvat sukuseuran ja kylätoimikunnan kautta27.3.2014 mennessä. Henkilömäärän selvittyä tarkentuu ohjelma.

Risto Mäkeläinen, 050 1751, risto.makelainen@kolumbus.fi

Maija Mattila, 050 5678902, maijamattil@gmail.com.


15.8.2014

Sukukokous Penttilässä 19.7.2014

Sukuseuran sääntömääräinen kokous pidettiin Koivistolla Penttilän rannassa Koivisto-juhlan yhteydessä. Paikalla oli runsaslukuinen osanottajajoukko. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Risto Mäkeläinen ja sihteeriksi Päivi Haikonen. Vuoden 2013 tilinpäätös (ylijäämää 234,59 euroa) vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. 31.12.2013 seuran tilillä oli varoja 2 248,28 euroa. Seura on velaton.

Hallituksen erovuoroiset jäsenet Maija Mattila ja Risto Sandholm valittiin uudelleen vuosiksi 2015-2017. Erovuorossa olevan varajäsenen Terhi T. Mäkeläisen tilalle valittiin Jarmo Mäkeläinen. Toiminnantarkastajiksi v. 2015 valittiin Antti Mäkeläinen ja Juhani Mäkeläinen.

Sukutietojen täydentäminen käynnistyy Tuomon johdolla. Nykyistä sukupuuta jatketaan sukuhaaroittain tämän päivän tasalle. Sitähän ei ole täydennetty pariinkymmeneen vuoteen.

Jäsenmaksu v. 2015 päätettiin pitää ennallaan eli 6 euroa/jäsen. Sukuseuran seuraava kokous pidetään v. 2015 Koivisto-juhlan yhteydessä. 

Kotiseutumatka Koivisto-juhlille 18.-20.7.2014

Matkaan lähdettiin perjantaina 18.7. Mäntsälästä TT-Matkojen pikkubussilla 16 osanottajan voimin. Osa joukostamme oli tullut jo Turusta ja Helsingistä alkaen. Perinteiseen tapaan matkaa suosi loistava hellesää. Haminan Abc Kipparissa nautimme buffet-lounaan ja sen jälkeen suuntasimme Vaalimaan raja-asemalle. Rajan ylityksessä oli kaikki entiset proseduurit, jotka tällä kertaa sujuivat kohtuullisella nopeudella, parissa tunnissa. Vaalimaan ja Viipurin välistä tietä päällystettiin pitkin matkaa.

Viipurissa majoitimme Hotelli Druzhbaan ja illallisen nautimme Pyöreässä Tornissa.

Lauantaina 19.8. lähdimme kohti Koivistoa. Osa tästä tiestä on edelleen hyvin huonokuntoista, osa taas erittäin hyvää. Tarkoitus oli noutaa yksi pariskunta mukaamme Johanneksen Hotelli Lokista. Johannekseen osoittava viitta oli kuitenkin kätketty piiloon pusikkoon ja niin paahdoimme risteyksen ohi ja kun tie oli nyt hyvä, vielä Koivistollekin kääntyvän risteyksen ohi. Harharetken paikkaamiseen kului noin tunti.

Penttilässä pääsimme pikkubussilla taas rantaan asti. Kylätie oli aivan yhtä surkeassa kunnossa kuin ennenkin. Uusia rakennuksia ei kylään ole tullut, mutta entisiä kunnostetaan. Autoja oli kesäloma-aikana pihat täynnä. Kävimme kyläilemässä ja vaihtamassa kuulumisia kukin omien vuokralaistemme luona.

Rannassa pidettiin sitten Mäkeläisten sukukokous, josta on eri raportti. Uinnin, kenttälounaan, auringonoton ja juhlavaatteisiin sonnustautumisen jälkeen olimmekin valmiit lähtemään kirkolle Koivisto-juhlaan.

Koivisto-juhlasta on varsinainen selostus Koiviston Viestissä. Tässä muutamia omia havaintojamme:

  • Järjestelyissä oli nähty paljon vaivaa ja tehty työtä. Kokonaisuus, alkuun päästyään, toimi hyvin.
  • Ohjelmaa oli runsaasti, mutta se oli kovin venäläispainotteista.
  • Pentti Karvonen vuoden koivistolaiseksi oli nappivalinta.
  • Paikalliset olivat panostaneet kovasti kenttäruokailuun grilleineen, kahvileipineen yms. Me kaipasimme kahvipistettä, joka kuuluu aina suomalaiseen tapahtumaan.
  • Paikalliset kuulemma aloittavat varsinaiset juhlat illemmalla virallisen ohjelman päätyttyä ja ne jatkuvat venäläiseen tapaan aamuun asti.

Ainoa suurempi korjattava asia oli avauksen lippuseremonia. Lavalle tuotiin Venäjän lippu ja Primorskin lippu, mutta ei Suomen lippua. Mukana ollut lippu oli kuulemma liian iso ja tuuli saattoi kaataa sen… Avauksessa esitettiin myös Venäjän kansallislaulu, mutta ei Suomen. Näistä jäi vähän sellainen maku, että venäläiset halusivat vielä osoittaa voittaneensa sodan ja eräänä palkintona he saivat Koiviston.

Juhlan jälkeen ajelimme Viipuriin ja söimme illallisen Druzhbassa. Henkilökunnalla oli ilmeisesti kiire lauantai-illan viettoon – lautaset korjattiin samalla kun viimeinen lusikallinen oli vielä matkalla suuhun…

Sunnuntaiaamuna totesimme, että kaupungissa oli suuri Viborgman-thriatlon kisa, jossa oli satoja osanottajia. Kisa alkoi uinnilla Salakka-lahdessa ja sitä jatkui koko päivän. Lajien vaihtopaikka ja maali olivat torilla. Liikennejärjestelyt muuttivat meidän aamupäivän ohjelmaamme. Osa joukosta lähti ostamaan pellavia, osa Eremitaasiin ja pääosa suuntasi Patterinmäelle. Sieltä on hienot näkymät yli kaupungin.

Kauppahalli- ym.ostosten jälkeen söimme lounaan taas Pyöreässä Tornissa. Sen jälkeen suuntasimme kohti Vaalimaata, jossa rajanylitys sujui nyt ilman suurempia jonoja noin tunnissa. Mäntsälässä oli sitten eron aika – yhteinen osuus päättyi ja joukko suuntasi kohti omia kotejaan.

Matkasta kiittäen, Risto.