Share |

27.6.2015

Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Vuosikokous, joka on samalla sukukokous, pidetään Koivisto-juhlien yhteydessä Paraisilla sunnuntaina 26. heinäkuuta alkaen klo 12. Tarkempi paikka selviää paikan päällä. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat ja hahmotellaan vuoden 2016 Koiviston matkaa.

Kokouksen yhteydessä on myös hyvä tilaisuus täydentää Mäkeläisten sukupuuta puuttuvilla ja uusilla tiedoilla ja henkilöillä (henkilön koko nimi, syntymä/kuolinaika ja -paikka). Ottakaa siis aineisto mukaan niin täydennetään sukupuu ajan tasalle.

Tervetuloa Paraisille!

Penttilän kyläkokous

Penttilän kyläkokous pidetään myös Koivisto-juhlien yhteydessä Paraisilla sunnuntaina 26. heinäkuuta klo 13 alkaen samassa paikassa kuin sukukokous. Kyläkokouksessa pohditaan Penttilän kyläraitin kunnostamista kyläkirjan myynnistä kertyneillä tuotoilla. Samoin suunnitellaan kesän 2016 kesäretkeä Koivistolle.

Tervetuloa myös kyläkokoukseen!

Risto Mäkeläinen, puh.joht.


30.7.2015

Sukukokous 2015

Sukuseuramme vuosikokous pidettiin Koivisto-juhlan yhteydessä Paraisilla  26.7.2015. Paikalla oli 17 osanottajaa.

Kokousasioita:

  • Vahvistettiin v. 2014 tilinpäätös, joka oli positiivinen 650,77 euroa
  • Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus
  • Erovuoroisista valittiin vuosiksi 2016 -2018 uudelleen Risto Mäkeläinen ja Päivi Haikonen. Erovuorossa ollut varajäsen Saara Aavikko ei enää halunnut jatkaa ja uudeksi varajäseneksi valittiin Arja Mäkinen. Suuret kiitokset Saaralle vuosien aktiivisuudesta!
  • V. 2016 ohjelmassa on taas retki Koivistolle, mikäli poliittiset suhdanteet sen sallivat. Vahvan kannatuksen sai puheenjohtajan ehdotus laivamatkasta Helsinki-Pietari-Helsinki seuraavasti:

Su 10.7. Iltapäivällä lähtö Helsingistä. Ilta ja yö laivassa.
Ma 11.7. Saavutaan Pietariin aamulla. Bussi satamassa, sillä päivän retki Koivistolle, jossa sukukokous ja tuttujen tapaamisia. Paluu illalla Pietariin, jossa majoitutaan Sokos-hotelliin.
Ti 12.7. Tutustutaan Pietarin nähtävyyksiin. Illaksi siirrytään taas laivaan, jossa yövytään.
Ke 13.7. Laiva saapuu aamulla Helsinkiin.

  • Tähän asti näillä matkoilla ei ole tarvittu viisumia, toivottavasti käytäntö jatkuu. Tarkempaa suunnitelmaa ja ohjelmaa ryhdytään valmistelemaan talvella 2016. Alustava ajankohta kannattaa kuitenkin merkitä ensi vuoden allakkaan ja panna sana kiertämään erityisesti nuoremman jäsenkunnan mukaan saamiseksi.
  • Tuomo Mäkeläinen jatkaa edelleen Mäkeläisten sukupuun päivitystä. Siispä kaikki korjaukset ja tämän vuosituhannen tapahtumat Tuomolle (yhteystiedot osiossa Hallitus).
  • Sukuseuran omaa isännänviiriä on taas saatavana. Koko on 40 x 350 cm ja hinta 70 euroa postituskuluineen. Tilaukset tilauslomakkeella (osiossa Sukutunnukset).
  • Vuoden 2016 jäsenmaksuksi päätettiin edelleen 6 eur /jäsen.

Kokous onnitteli sukuseuran vanhinta jäsentä Raakel Saarista, joka osallistui kokoukseen. Juhlissa oli mukana myös neljä seuraavaa sukupolvea Raakelin jälkeläisiä!

Penttilän Kyläkokous

Kyläkokous pidettiin myös Koivisto-juhlan yhteydessä 26.7.2015. Puheenjohtaja Risto Mäkeläinen totesi, että Penttilän kyläkirjan tuottoja on omalla tilillään n. 3200 euroa. Aiemmin on päätetty, että varoja hallinnoivat yhteistuumin Risto Mäkeläinen ja Jarmo Ratia. Rahoille pitää tietenkin löytää järkeviä käyttökohteita.

Puheenjohtaja esitti, että varoista n. 1000 euroa voitaisiin käyttää Penttilän kyläraitin kunnostukseen. Tämä edellyttää, että Penttilästä löydetään joku tuttu luottohenkilö, joka ottaa hankkeen organisoidakseen. Asiaa pidettiin hyvänä ja valtuutettiin Risto Mäkeläinen ja Jarmo Ratia jatkamaan asian valmistelua ja toteuttamista.